52 x naar buiten

Spelen in de natuur is leuk en gezond! Er is buiten altijd wel iets te doen: op zoek naar kleine kriebelbeestjes, over die ene sloot springen of juist een natuurspeurtocht maken voor anderen. Elk seizoen is weer anders, eigenlijk is elke dag weer anders! De ene dag waait de wind bladeren van de bomen en de andere dag groeien de kikkervisjes uit tot echte kikkers.

52 weken naar buiten ideeen

Met de 52x naar buiten-kalender kan je elke week iets nieuws in de natuur bij jou in de buurt doen. Iedere maand zijn er vier dingen die je buiten kunt doen. Past het niet de ene week, dan kan je het natuurlijk ook een week eerder of later doen.

Van een aantal activiteiten hebben we ook Doekaarten gemaakt. Met deze kaarten is het nog makkelijker om vaker naar buiten te gaan. Lees wat je nodig hebt, wat je moet doen en ga eropuit! Alle Doekaarten vind je hier


Benieuwd naar de hele kalender?

Download ‘m hier: 52x naar buiten kalender

Veel dingen kan je gewoon bij jou in de buurt doen: in je tuin, in de wijk of in het park. Weten waar je al deze dingen kunt doen? Deze actie is een initiatief van de IVN een groene organisatie die zich richt op natuureducatie alles is terug te vinden op hun website.