Het gezicht achter de vrijwilligers

Even voorstellen

Het gezicht achter de vrijwilligers van de Natuurspeelweide Cothen die zich vol enthousiasme inzetten ieder met zijn / haar eigen talent. Lijkt het jou ook leuk om vrijwilligerswerk te doen neem vooral contact met ons op! Alle helpende handen zijn welkom ! 

Hier staan wij voor

Fun

Natuur

Veiligheid

Combined ShapeCreated with Sketch.

Begin bij het begin...

Stichting Abrona, Hoeve De Waarden en Gezinshuis Helder, allen gelegen aan de Ossenwaard in Cothen, bieden ondersteuning/begeleiding aan verschillende doelgroepen. Ontmoeting tussen deze verschillende doelgroepen en de Cothense samenleving is een gemeenschappelijk streven. Tijdens de maandelijkse koffiemomenten hebben zij met elkaar bekeken hoe dit een positieve boost kan krijgen.  
Zo is het idee ontstaan van de Natuurspeelweide waar de Cothense samenleving en alle diverse doelgroepen elkaar op een leuke en laagdrempelige manier kunnen ontmoeten.  
Abrona heeft een groot stuk grond beschikbaar gesteld. Prachtig gelegen, naast de zorgboerderij. 

Het plan is dat de Natuurspeelweide door en voor inwoners van Cothen wordt opgezet, dus Stichting Abrona, Hoeve De Waarden en Gezinshuis Helder zijn hierin weer naar de achtergrond en ondersteunen waar nodig. Als het plan gerealiseerd is kunnen er nog vele koppelingen gemaakt worden. Denk bijvoorbeeld aan; uitbereiding van het dagbestedingsaanbod, koppeling met het Rustpunt voor een kopje koffie, de dieren etc.  

Een vrijwilliger van Hoeve De Waarden legde dit idee in Cothen voor aan een groep (groot)ouders en enkele sleutelfiguren waaronder de directie van de basisscholen. Speelwensen werden geïnventariseerd en er werd gevraagd wie een actieve bijdrage wilde leveren om dit idee verder vorm te geven. Het idee werd positief ontvangen, er werden allerlei speelwensen en ideeën aangedragen.  
Een Natuurspeelweide zou volgens de geïnterviewden een aanwinst voor de Cothense samenleving zijn! Twee enthousiaste ouders meldden zich direct aan om actief deel te nemen aan een nog te vormen projectgroep die het idee  verder uit moest werken tot een concrete voorziening. 
 
De gemeente Wijk bij Duurstede heeft al een financiële toezegging gedaan vanuit het project “Bouw, Beleef, Geniet”. Dit alles is alleen nog niet voldoende om het te kunnen realiseren. Inmiddels heeft zich een enthousiaste groep Cothenaren bereid gevonden in een projectgroep plaats te nemen. Daarmee was het bewonersinitiatief ‘Natuurspeelweide Cothen’ geboren! 

Het bestuur

Robert Schriek

Voorzitter

Ik ben Robert Schriek en weet als geen ander hoe een natuurlijke omgeving eruit moet zien 🙂 Al 18 jaar zelfstandig werkzaam als hovenier en met twee kinderen weet ik maar al te goed wat de wensen zijn voor een natuurspeeltuin.
 
Dat is dat ook de reden om als vrijwilliger deel te nemen aan dit mooie project. Een uitdaging en leerzaam traject voor mijzelf, iets kunnen betekenen voor anderen en met name voor de kinderen van de toekomst, dat maakt het voor mij een mooi initiatief!

Sebastiaan

Penningmeester

Willem van der Horst

Vrijwilliger

Heleen Verkerk

Websitebeheer & design

Yoni Van Beek

Social Media

Kom jij hier?

Word jij onze nieuwe vrijwilliger?